Resan Västkusten 2022 dag för dag

Notera att detaljplaneringen kan ändras, men övernattningarna är klara.

Dag 1, tisdag 16 augusti

Vi samlas senast kl 7.50 vid Shellmacken i Hallunda, söder om Stockholm. Resan inleds med en ren transportsträcka längs E4 till Linköping, där vi plockar upp de resenärer som väljer att ansluta här. Nu blir det mindre vägar i Östergötland-Småland fram till Huskvarna. Här tar vi en titt på Huskvarna museum. Där finns ”allt”, från symaskiner och vedspisar till motorcyklar och vapen. Resans första hotell ligger i Jönköping.

Dag 2, onsdag 17 augusti

Nu fortsätter vi resan genom Småland. Vi undviker de stora vägarna och tar oss ner mot de södra delarna av landskapet. Där åker vi färja över Bolmen, Sveriges 10:de största sjö. Nu är vi inne i Halland och fortsätter till Varberg, där vi tar oss en titt på Varbergs fästning

Dag 3, torsdag 18 augusti

Idag ska vi ta oss norrut och efter en liten sväng i ”Knallebygden” i Västergötland kommer vi in i Bohuslän. Efter ett kort stopp vid Bohus fästning tar vi oss ut på Tjörn, Sveriges 6:de största ö (eller 7:de om man räknar Södertörn som en ö). Här möts vi av det karga kustlandskapet när vi letar oss fram till vårt hotell.

Dag 4, fredag 19 augusti

Nu fortsätter vi att ta del av vad Bohuslän har att erbjuda. Vi tar oss fram kustnära på små krokiga vägar genom de bohuslänska samhällena. En färjetur ingår också. Efter lunch beger vi oss mot inlandet och tar oss an Dalsland. Här finns det fina mc-vägar och nu får vi även resans tredje färjetur över Stora Le. Dagens mål är Bengtsfors, där hotell och middag väntar.

Dag 5, lördag 20 augusti

Vi fortsätter nu mot nordost och nu är det dags för ”en liten bit av Värmeland”.  Vi gör ett fikastopp i den vackra byn Värmskog innan vi fortsätter till Alsters Herrgård och Gustaf Frödings minnesgård. Här får vi lära oss mera om den store skalden och han liv. Efter en transport längs E 18 tar vi oss på mindre vägar genom Tiveden till Askersund. Där har vi resans sista gemensamma middag och sover gott.

Dag 6, söndag 21 augusti

Sista dagen börjar vi med att på småvägar ta oss igenom de norra delarna av Kolmården och in i Södermanland. Vi tar ett lunchstopp i de centrala delarna av landskapet innan vi fortsätter till resans slutmål, vid Järna. Planen är att vi ska vara där vid 15-tiden.