Resan Småland-Västergötland 2024 dag för dag

Notera att detaljplaneringen kan ändras, men övernattningarna är klara.

Dag 1, måndag 5 augusti

Vi samlas senast kl 12.15 vid Ingomacken Lidaleden 16, vid trafikplats Hageby, E22, sydost Norrköping. Vi börjar resan med att åka ut på Vikbolandet och ta färjan vid Stegeborg. På småvägar i östra Östergötland tar vi oss till Småland och Loftahammar. Där blir det fika innan vi fortsätter till dagens mål, Västervik.

Dag 2, tisdag 6 augusti

Vi fortsätter söderut på det mindre vägnätet och tittar bl.a. på det lilla samhället Pataholm. Det blir konditoribesök i Nybro innan vi tittar på en av Sveriges äldsta kyrkor. Växjö och Teleborgs slott är dagens mål.

Dag 3, tisdag 7 augusti

Nu ger vi oss västerut genom Småland. Efter fika i Smålands stenar bär det av norrut. Dagen innehåller ett besök på ett motormuseum i Svenljunga och en vackert belägen kyrka i Bottnaryd. Sedan är vi nästan framme i Mullsjö och vårt boende. 

Dag 4, tisdag 8 augusti

Nu är vi inne i Västergötland och kör uppe på Hökens ås fram till Brandstorps vackra träkyrka, där vi får en guidad tur. Nästa stopp blir industriminnen i Tidaholm, där det producerats det mesta från tändstickor till lastbilar. Vi rör oss sedan över på västra sidan av Billingen och fina vägar norr om Axvall. Konditoriet i Tidan bjuder på 50-talsnostalgi. Askersund är dagens mål och dit tar vi oss på fina vägar genom Tiveden.

Dag 5, tisdag 9 augusti

Sista dagen på vår resa börjar med att vi passerar norra delarna av Kolmården och kommer in i Södermanland. Efter fika i Vingåker fortsätter vi österut, tittar på Sköldinge kyrka och äter lunch i Flen. Sedan ä vi snart framme i Järna, där resan avslutas. Planen är att vi ska vara där vid 15-tiden.