Resan Norrland 2021 dag för dag.

Notera att detaljplaneringen kan ändras, men övernattningarna är klara.

Dag 1, söndag 8 augusti

Vi samlas senast kl 9.00 vid Shellmacken i Bålsta. På mindre vägar i Västmanland och Dalarna tar vi oss via Garpenberg och Torsång till vårt första etappmål i Tällberg.

Dag 2, måndag 9 augusti

Nu rör vi oss norr om Siljan innan vi ger oss av norrut genom Härjedalen. Det blir lite sträckkörning och här är det långt mellan mackarna och fiken. Innan dagen är slut har vi avverkat resans längsta etapp, 38 mil och kommit fram till vårt hotell i Ånge.

Dag 3, tisdag 10 augusti

Nu närmar vi oss Ångermanland och passar på att titta på Döda fallet, Sveriges största naturkatastrof. Även om vi är kvar i Sverige så får vi lite utländska influenser då vi besöker Thaipaviljongen. Via Sollefteå tar vi oss till Hotell Höga Kusten, där vi kommer att bo i två nätter.

Dag 4, onsdag 11 augusti

Idag ska vi utforska Höga Kusten med dess fascinerande formationer, natur och vyer. Vi besöker Norrfällsviken, Mannaminne och Bönhamns fiskeläge.

Dag 5, torsdag 12 augusti

Resans kortaste etapp, knappt 14 mil. Sandöbron, Lunde (med Westerlunds legendariska konditori) och Hemsö fästning, en av Sveriges största (numera nedlagda) kustartillerianläggningar, står alla på programmet innan vi når dagens mål, Sundsvall.

Dag 6, fredag 13 augusti

Om du inte tidigare besökt Sveriges geografiska mittpunkt så kommer din chans idag. Sedan kör vi genom det inre av Hälsingland till klassiska Järvsö, där vi har resans sista logi.

Dag 7, lördag 14 augusti

Nu börjar vi känna hemlängtan och passerar platser som Ockelbo, Sandviken och Söderfors på vår väg mot slutmålet, Upplands-Väsby. Resans näst längsta etapp med nästan 34 mil.