Resan Dalarna 2022 dag för dag

Notera att detaljplaneringen kan ändras, men övernattningarna är klara.

Dag 1, lördag 23 juli

Vi samlas senast kl 8.20 vid Shellmacken vid Bålsta, nordväst om Stockholm. Resan startar på mindre vägar genom Uppland och Västmanland. Efter ett fikastopp når vi Engelsberg, där vi tar en titt på det berömda bruket. På eftermiddagen fortsätter vi på mindre vägar till Sveriges 28:de största tätort; Falun. Innan vi kommer fram till hotellet och vår middag tar vi en titt på staden från hoppbackarna på Lugnet.

Dag 2, söndag 24 juli

Nu fortsätter vi resan med en sväng i Hälsingland. Vi tar en titt på en gammal hälsingegård och gör ett lunchstopp i Alfta. Länsväg 301 tar oss så in i Dalarna och fram till dagens mål; Orsa. Middag äter vi på en liten gourmetrestaurang som öppnar upp för oss.

Dag 3, måndag 25 juli

Nu bär det av mot de norra delarna av Dalarna. Men först vi gör ett stopp i Älvdalen. Här har det tillverkats såväl tjusiga föremål av porfyr som rockiga gitarrer, bland annat åt Elvis. Vi tar en titt på alltihop. Lunchstoppet blir i Särna, där vi också tittar på en skans från andra världskriget. Njupeskär är kanske Sveriges högsta vattenfall med 93 meter (varav 70 som fritt fall). Via de kända skidorterna i Sälen-massivet kommer vi fram till Lindvallen, där vi bor och äter vår gemensamma middag.

Dag 4, tisdag 26 juli

I Sälen startar ju Vasaloppet och vi kommer idag att följa i närheten av spåret, hela vägen ner till Mora. Där tar vi en titt på Zorngården och tar en lunchpaus. På eftermiddagen kör vi på västra sidan av Siljan och hittar vackra vägar. När vi kommer fram till Vanbo är det dags för resans sista gemensamma middag.

Dag 5, onsdag 27 juli

Sista dagen börjar vi med att runda norra spetsen på sjön Norra Barken innan vi sätter kurs mot sydost. Vi passerar bland annat Nora, där vi fikar hos Elsa. Småvägar i Västmanland tar oss tillbaka till startpunkten, Bålsta, där vi planerar att vara vid 15-tiden.