Resan Bergslagen 2021 dag för dag.

Notera att detaljplaneringen kan ändras, men övernattningarna är klara.

Dag 1, måndag 28 juni

Vi samlas senast kl 8.00 vid Shellmacken i Hallunda, söder om Stockholm. Resan startar på mindre vägar genom ett sommarfagert Södermanland. På eftermiddagen besöker vi ett lantbruksmuseum med många uppbyggda miljöer och får veta lite om livet på landet förr i tiden. Småvägar i norra Östergötland tar oss till dagens slutmål, Askersund.

Dag 2, tisdag 29 juni

Nu fortsätter vi västerut på slingrande vägar genom Tivedens skogar. Lite Europaväg blir det också innan vi når Karlstad. Där blir det lunchpaus och ett besök på Brigadmuseet. Under eftermiddagen styr vi åt nordost, stannar för fika i Grythyttan och kommer innan kvällen fram till Nora. Vi bor här på ett litet mysigt hotell, som har fått flera utmärkelser för hög kvalitet.

Dag 3, onsdag 30 juni

Vi fortsätter att utforska Bergslagen och dess vackra vyer. Idag ska vi dessutom titta på gamla lok och vagnar i Grängesberg. Under eftermiddagen kommer vi till Norberg och tar (ett obligatoriskt) fikastopp hos Elsa Anderssons. Dagens slutmål är Falun, där vi pratar igenom dagens upplevelser och äter resans sista gemensamma middag.

Dag 4, torsdag 1 juli

På vår väg mot resans slutmål, Upplands-Väsby, kör vi fina, utvalda mindre vägar. Vi passerar platser som Stjärnsund, Gysinge, Östervåla och Björklinge.